Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  ТАГ:

  Shqiptarët dhe maqedonasit së bashku do të bojkotojnë (Албанците и Македонците заедно ќе Бојкотираат)

  Në frymën e traditës së lavdishme të Republikës së Krushevës, të frymëzuar nga Manifesti i Krushevës, i cili u bën thirrje maqedonasve dhe shqiptarëve...

  Писмо за поддршка

  Го објавуваме писмото за поддршка добиено од левичарската организација Радничка фронта од Хрватска. Балканската левица се спротиставува на наметнатиот т.н. Преспански договор од страна...

  ПРОГЛАС за бојкот на наместениот референдум за Северна Македонија

  Во очи на распишаниот илегален и манипулативен Референдум ЗА Северна Македонија (30 септември 2018), политичката партија Левица, како единствена антиестаблишментска и надетничка партија во...

  Неуспешниот референдум значи дефинитивен крај на т.н. Преспански договор

    На 30 септември 2018, доколку граѓаните не сакаат да бидат соучесници на туѓи агенди и платформи и доколку тие достоинствено одбиваат правно да се...

  Партиски став на Президиумот на Левица (19.07.2018)

  Македонија се наоѓа пред жешко политичко лето. Премирот Зоран Заев најпрво најави обврзувачки референдум за промена на уставното име со цел влез во НАТО,...

  Соопштение по повод НАТО самитот во Брисел

  С О О П Ш Т Е Н И Е ПО ПОВОД НАТО САМИТОТ ВО БРИСЕЛ има ли крај на понижувањата кои ни ги приредува македонската...

  Последни објави