Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

Инфлацијата и задолжувањата се основните обележја на предлог буџетот за 2023 година

Во Предлог Буџетот за 2023 година, Владата проектира 35 отсто повисоки приходи во споредба со претходната година, иако Бесими вели дека нема да се...

Со ребалансот на буџетот повисоки расходи, повисок дефицит и инфлација, а пониски инвестиции и економски раст

Како никогаш до сега, неспособноста на Владата се одразува со ребалансот на Буџетот на Република Македонија за 2022 година, кој е проектиран на рекордни...

Левица – Град Скопје: Прифатени пет амандмани на советниците на Левица на трета седница на Град Скопје

На вчерашната, трета седница на Град Скопје, по 13 часовна расправа, се изгласа Буџетот на Град Скопје за следната година. На седницата беа прифатени и...

Левица – Богданци: Одбиен годишниот извештај за работењето на ЈП „Комунална Чистота” од страна на советот

На последната седница на Советот на Општина Богданци, која се одржа на крајот на април, јавно достапниот записник од одржаната седница внесува сомнеж дека Извештајот...

Последни објави