Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

Тетово во „зелената“ боја на ДУИ

ДУИ на следните локални избори влегуваат со порака дека мора да се менуваат и да се адаптираат на новите времиња т.е. да бидат про-ЗЕЛЕНА...

Власта со европско знаме ќе ја претвори Македонија во депонија на европски отпад

Откако Владата на СДСМ доби ново вето, додека ветуваше дека државното име е последна пречка за ЕУ, единствена европска вредност што ја покажува е...

(Видео) Левица – Охрид: Депонијата гори, изградбата на фабриката за отпад уште една предизборна манипулација

Депониите во Охрид неконтролирано горат секојдневно, со што се продолжува со загадување на животната средина, а воедно се доведува во опасност и здравјето на...

Левица – Свети Николе: Градоначалникот ветуваше еколошка оаза, а добивме еколошка катастрофа

„Диви депонии повеќе нема да има, ќе се организира собирање на сметот од сите села а Општина Свети Николе ќе ја направиме еколошка оаза...

Битола од град на конзули се претвори во град на депонија

Мртви животни, градежен или друг вид на отпад сѐ уште се фрла покрај патиштата, во речните корита, канали, делови од планината, ридовите. Честа е...

Депониите во Нерези се’ уште не се исчистени

Долги години Левица - Карпош, како и жителите на Средно Нерези реагираат за депониите во оваа населба. И покрај реакциите Стефан Богоев, и општинските...

Последни објави