Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  ТАГ:

  Левица – Струга: Поради непостапување на локалните инспектори поднесено е барање до инспекциски совет

  Поминаа три месеци откако беше поднесена иницијатива за вонреден инспекциски надзор до овластените инспекторати во општина Струга, поради сомнителни градежни активности во селото Радожда,...

  Левица – Охрид: Тампонирање и дивоградби во Автокамп „Љубаништа”, власта нуди само предизборен театар

  Во своите предлог - одлуки, Центарот за светско наследство препорачува охридскиот регион да се стави во светски наследства во опасност, бидејќи од страна на...

  Левица – Охрид: Комисијата формирана од градоначалникот Георгиески работела незаконски при легализација на дивоградби

  Конечниот извештај за извршена ревизија на усогласеност на спроведување на законот за постапување со бесправно изградени објекти во општина Охрид, покажува дека комисијата формирана...

  Левица – Струга: Десет години ниту една дивоградба не е срушена во Струга поради коалициониот мир

  Дека градот на две води, градот на Браќата Миладиновци и Струшките вечери на поезијата, е жртва на коалициски договори, покажува ревизорскиот извештај за состојбата...

  (Видео) Димитар Апасиев за повлекување на Законот за легализација на дивоградби

  Почитуван претседателе, моето процедурално обраќање е во врска со Член 173 став 2 од Деловникот. Вие само просто нè известивте дека Владата го повлекла...

  (Видео) Крмов: Предлог-законот за урбанистичко планирање – бенефит на урбаната мафија

  Прес конференција на пратеникот Борислав Крмов, во врска со Предлог-законот за изменување и дополнување на Законот за урбанистичко планирање, по скратена постапка.   Целта на овој...

  Последни објави