Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

Измените на Законот за државјанство не се за усогласување со Европско законодавство, туку за одржување на владеачко мнозинство!

Владата го пушти Предлог-законот за измена и дополнување на Законот за државјанство во собраниска процедура со Европско знаменце. Со измените: се предвидува скратување на периодот за...

(Видео) Апасиев: Проблемот со државјанствата е институционален, а не легислативен

Изјава на пратеникот Димитар Апасиев, по прекинатата седница на Комисијата за одбрана и безбедност во врска со Предлог-законот за државјанства, на која требаше да...

(Интервју) Апасиев: Борбата против штетниот Закон за државјанства е долга и исцрпувачка но, ние сме решени да одиме до крај

Интервју на претседателот на Левица Димитар Апасиев за ТВ Сител: „Не ми е гајле што велат ни ВМРО ни СДСМ, тие знаат дека ние не...

(Видео) Единствено Левица го спречува контроверзниот Предлог-закон за државјанства

Прилог на ТВ Сител од денешното обраќање на пратеникот Димитар Апасиев на Комисијата за безбедност и одбрана, во однос на Предлог-законот за државјанства, а...

По претставката на Левица ЦРМ потврди дека наместо „Северна Македонија“ треба да стои „Македонско“ во графата за државјанство во „Тековна состојба за вистински сопственици...

Левица до Централниот регистар на Република Македонија (ЦРМ) поднесе претставка со предлог за натамошно правилно постапување во однос на графата за државјанство на овластените...

(Видео) Крмов: Албанските партии се само декларативно за ЕУ стандарди – во пракса туркаат сосема нешто друго

Борислав Крмов за нелегалното стекнување со државнјанство во „Само вистина“: „Законот за државјанство ја крши Европската конценција за државјанство, во повеќе членови, посебно во...

Последни објави