Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  ТАГ:

  Зошто Уставниот суд ќе мора да го поништи т.н. „закон за јазици“

    Останува да видиме дали овој состав на Судот, кој дефинитивно е кадровски и професионално најслаб во досегашната наша државно-правна историја по осамостојувањето, ќе смогне...

  Причините поради кои Уставниот суд ќе го поништи илегалниот референдум за „Северна Македонија“

    Со распишувањето на недозволениот консултативен референдум за најважните државно-правни прашања, за кои уставотворецот јасно и изрично предвидел облигаторен и задолжителен референдум, Собранието цели кон...

  Референдумското прашање е спротивно на европските стандарди утврдени од Венецијанската комисија

    Собраниската Одлука за распишување на референдумот за планираната и наметната промена на уставното име на Република Македонија не е во склад со конституционалниот концепт...

  Смртните правни пречки поради кои т.н. Преспански договор е клинички мртов

    Процедуралните аспекти на потпишувањето и ратификувањето на т.н. Преспански договор се толку големи и суштествени што доведуваат до негова апсолутна ништовност. Провокација за овој блог...

  Шверцувањето на двојазичноста и „џебното вето“ на Претседателот

  Ако се држиме само до правните аспекти на носењето на Законот за употреба на јазиците, недозволиво и правно невозможно е со т.н. обичен закон...

  За соросоидите и сороспиите

  Мене ме обзема длабока огорченост поради нашите лажни хумани сфаќања и поради нашата длабока попустливост кон секој наш суров непријател. Ние сме глупаци, оти забораваме да...

  Последни објави