Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

Дали Тупанчески ќе иницира одговорност за скандалот со правосудните испити

Правосудството, кое треба да биде темел за владеењето на правото во Македонија, е заробено и узурпирано од партиските клики на СДСМ и ДУИ. Скандалозно...

Наместо да се задолжувате со кредити – оданочете ги банките и богаташите

*(Реплика на нашиот член на Президиум, Јован Крајевски кон пратеникот Панчо Минов, кој одби да одговори дали Владата ќе го поддржи анти-лихварскиот закон на...

Во предлог буџетот власта скратува 140 милиони денари од студентите

Во рекордниот предлог-буџет на владата на СДС и ДУИ, кој нема никаква развојна компонента, 140 милиони денари се скратени од ставката „Студентски стандард”. Откако студентите...

Тренчевска ги игнорира барањата на слепите лица

Слепите и слабовидните лица минатата недела повторно одржаа протест пред Владата, која во континуитет ги игнорира барањата на оваа група граѓани.И покрај формалните средби...

La Macedonia atlantica, provincia dell’Impero? – Reportage

Il tessuto urbano di Skopje è confuso, frammentato. L’eredità jugoslava, con i grandiosi edifici in stile brutalista progettati per la ricostruzione della città dal...

Последни објави