Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  ТАГ:

  Oпштина Аеродром потрошила 36.000 евра на приватни адвокати во три години

  Советниците од Левица побараа од службите во Oпштина Аеродром увид со кои адвокатски друштва соработувала општината и колку пари се потрошиле за нивните услуги...

  Процесот за обезбедување образовен кадар во градинките во Гази Баба сега зависи од Министерство за труд и социјална политика

  На 30.05.2022 од страна на Министерство за труд и социјална политика е примен поднесокот што советничката група на Левица го поднесе како точка на...

  Втор марш во чест на македонскиот великан – Гоце Делчев

  Минатата година, членот на ЦК на Левица, Саше Јанчев, во својот индивидуален подвиг помина 154 километри, за да се поклони пред вечното почивалиште на...

  Народот ја плаќа цената од либерализацијата на електричната енергија спроведувана од сите досегашни влади

  Енергетската криза прогласена од Владата на почетокот од минатиот месец, наместо 30 дена, веројатно ќе потрае до крајот на грејната сезона, а државата нема...

  Intervju Preokreta, Dimitar Apasiev, predsednik Makedonske ”Levice”: Levi patriotizam je jedan od naših vodećih principa

  Dimitar Apasiev, je predsednik makedonske partije Levica. Partija je osnovana 2015, a na izborima u julu 2020. je uspjela da uđe u makedonski parlament...

  Dimitar Apasiev: “Bojkot lažnog referenduma! Makedonija ne u NATO!”

  Iste korumpirane elite vladaju Makedonijom poslednje tri decenije i sada, konačno, postoji treća opcija, postoji partija Levica. Tridesetog septembra ove godine u Makedoniji će biti...

  Последни објави