Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

Ревизијата даде неповолно мислење за работата на Агенцијата за млади и спорт

Државниот завод за ревизија во својот извештај изнесе низа забелешки во работата на Агенцијата за млади и спорт, која е предводена од Наумче Мојсовски. Изразено...

Дали Тупанчески ќе иницира одговорност за скандалот со правосудните испити

Правосудството, кое треба да биде темел за владеењето на правото во Македонија, е заробено и узурпирано од партиските клики на СДСМ и ДУИ. Скандалозно...

Левица оддаде почит на гробот на Јосип Броз Тито

По повод Денот на Републиката, пратениците на Левица, Димитар Апасиев и Борислав Крмов го посетија вечното почивалиште на најголемиот државник на овие простори -...

Левица на седница на ЦК го реафирмира ставот против уставните измени

На 27-ми ноември 2022 година, се одржа XIX. и XX. седница на Централниот комитет на Левица на кои се донесени следните заклучоци: Левица ја рефирмира...

Празните флоскули на министерот Шаќири не го подобруваат студентскиот стандард

Во одговор на пратеничкото прашање од Борислав Крмов, министерот за образование и наука, Јетон Шаќири со празни флоскули ги убедуваше пратениците и целата јавност,...

Вашата идеја се истроши 30 години – нашата идеја стапува на сцена

Во одговор на пратеничкото прашање на Борислав Крмов, премиерот Ковачевски со шаблонски обвинувања истакна дека анти-приватизациските политики на Левица се изумрена идеја. Со паушален...

Последни објави