Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  ТАГ:

  Велосипедските патеки никогаш не станаа реалност на битолчани

  Предизборно ветуваше многу, но реализираше малку. Градоначалничката Наташа Петровска неколку пати изјави дека Битола ќе биде велосипедски град. Од ветеното не реализираше ништо. Битола...

  Урбаното разубавување се претвори во градежно силување

  Изминативе денови бевме сведоци на уништување и сечење на дрворедот пред поштата на ул „Рузвелтова” во Битола. Во занесот од предизборната кампања, градоначалничката Наташа Петровска...

  20 години од масакрот кај Вејце

  На 28 април 2001 година, осуммина припадници на специјалната единица „Волци" и на „Посебната единица на СВР Битола“, беа убиени масакрирани и живи запалени...

  Битола од град на конзули се претвори во град на депонија

  Мртви животни, градежен или друг вид на отпад сѐ уште се фрла покрај патиштата, во речните корита, канали, делови од планината, ридовите. Честа е...

  Битола лидер по бројот на заболени

  Битола останува сама на тронот со значително зголемен број на заболени од Ковид 19 во однос од другите градови. Покрај убедувањата од страна на...

  Модуларната болница во Битола во застој поради неажурно работење на локалната власт

  Граѓаните на Битола загрижени за ситуацијата која се одвива моментално во здравството. Видно револтирани од досегашната работа на градоначалничката Наташа Петровска и празните ветувања...

  Последни објави