Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  ТАГ:

  Левица – Демир Хисар: Тројца поранешни градоначалници на Општина Демир Хисар обвинети за злосторничко здружување

  Државната комисија за спречување на корупција, предложи да се покрене постапка за кривично гонење на тројца поранешни градоначалници на Општина Демир Хисар (Тони Ангелевски,...

  Левица – Демир Хисар: Ветено – неисполнето: Повеќе пари за граѓаните во општината

  Со оглед на неспособното менаџирање на локалната власт, парите на народот останаа „заглавени“ во длабоките џебови на локалните господари. Локалната власт во Демир Хисар без...

  Левица – Демир Хисар: Локалната власт глува на барањата на граѓаните

  На 27.05.2021 година, локалниот огранок на Левица - Демир Хисар, достави барање до советот на Општина Демир Хисар за расчистување на дивите депонии, поставување...

  Дивите депонии во Демир Хисар – Опасност по населението и материјалните добра

  Дивите депонии за кои локалниот огранок на Левица - Демир Хисар последниов период се залага за да се расчистат, не ја загадуваат само околината...

  Вработените во јавните установи – Заробеници на личните интереси на двајца советници од коалициите на СДСМ и ДПМНЕ

  Веќе е март, а советот на Општина Демир Хисар нема согласност за донесување на буџетот за 2021 година, кој по закон треба да биде...

  Незаконско работење и кршење на работничките права во Железник А.Д. Демир Хисар (Сачмара)

  Во Општина Демир Хисар уште едно во низа незаконско работење и кршење на работничките права. Имено, Железник А.Д. Демир Хисар, или попозната како "Сачмара"...

  Последни објави