Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

Левица – Кочани: Оризопроизводителите повторно излегуваат на протести

Соочени со тешката финансиска состојба предизвикана од ниските откупни цени на познатиот кочански ориз, од секојдневните зголемувања на цените на репроматеријалите, на ѓубривата како...

Левица – Кочани: Левица поднесе иницијатива за донесување краткорочен акциски план за заштита на амбиентниот воздух во општина Кочани

На денешната седница од страна на членот на Левица во Советот на општина Кочани беше поднесена иницијатива за донесување краткорочен акционен план за заштита...

Левица – Кочани: Оризопроизводителите пред колапс поради погрешните политики во земјоделието

Погрешните политики кои се водат во областа на земјоделието, долги години наназад, чекор по чекор ги доведоа земјоделците до состојба на очај и безизлез. Политиките...

Левица Кочани: Тргнати бистите на народните херои Раде Кратовче и Љупчо Сантов

Откако на 6 август беа распишани локалните избори, Кочани е под окупација на градежни машини. Нема дел од градот во кој нешто не е...

Кочани во пламенот на пеколно неодговорната власт

Над десет пожари пламнаа на територија на Македонија вчера. Најдраматично беше во Кочани каде што пламенот проголта повеќе куќи, лозја, стопански објекти и површина...

Левица – Кочани: СДСМ во Кочани одби референдум за изградба на хидроцентрала на Мала Река

Откако неколку месеци наназад локалната власт манипулира со јавноста, конечно паднаа маските. Имено, советниците од владејачкото мнозинство претходно со згрозеност и резигнација ја отфрлаа...

Последни објави