Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

македонија

Грчкиот и македонскиот народ ги обединува заедничката историска борба против фашизмот и империјализмот на Балканот

Анализа на т.н. Преспански договор и неговите национални, геополитички и финанскии импликации во регионот изготвена од Ксоплидис Панајоти член на Централен Комитет и Сектор...

С О О П Ш Т Е Н И Е – ЛЕВИЦА СО ОСТРА ОСУДА НА НЕПРОФЕСИОНАЛИЗМОТ НА МВР И ОЈО

Политичката партија Левица најостро го осудува патернализмот и непрофесионалноста на Министерството за внатрешни работи, Основното јавно обвинителство Скопје и уредништвата на провладините медиуми, во случајот со прерано...

Скандалот со Апотел

“Апотел” е единствен таков препарат регистриран во Македонија Последниот случај каде ФЗО  пропишува користење на антипиретик во дадена јачина и форма за ординациите е единствен...

Ни под уставно име!

Левица за НАТО Дваесеттина години сме под константна проНАТО пропаганда. Кај граѓаните се наметна и расшири убедување дека ако Македонија не влезе во НАТО државата...

Граѓаните да не подлегнуваат на националистичката реторика од страна на неодговорните политичари | Qytetarët të mos bien në retorikën nacionaliste nga politikanët e papërgjegjshëm

Борбата против национализмот е суштинска вредност и заложба на Левица. Затоа, не можеме да останеме неми на говорите на политичарите кои се полни со...

МАНИФЕСТ НА ОБЕСПРАВЕНИТЕ И ОСИРОМАШЕНИТЕ ГРАЃАНИ

Македонското општество веќе 26 години пропаѓа, а одговорноста за распадот е кај криминалните политички и бизнис елити. Во последните неколку години се повеќе паѓаат...

Последни објави