Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

Многу сценарија, малку оперативни решенија за отпочнување на новата учебна година

На само десетина дена пред почетокот на учебната година МОН тврди дека има три сценарија за отпочнување со настава во учебната 2021/22 година. Според...

Министерката се обидува да манипулира со изборот на директор во ДСУЛУД „Лазар Личеноски“?

Откако ДСУЛУД „Лазар Личеноски“ ја заврши изминатата учебна година со скандалот кога в.д директорот силеџиски се обидуваше да го организира приемниот испит за време...

(Видео) Уште во април Европскиот парламент најави вето ако не се затвори заводот во Демир Капија

Специјалниот завод во Демир Капија е институција за околу двеста лица со посебни потреби кои живеат во ужасни услови, за кој интензивно се пишуваше...

Царовска додека автократски воведува дигитализација не умее ниту свидетелства да испорача

Деновиве, додека министерката Царовска е на турнеја низ државава во посета на празни училишта и наместени трибини, по којзнае кој пат на виделина излегува...

Народ кој има вакви одговорни за образование, нема ниту образование

Душан Томшиќ, советник во МОН, подетално ја објасни идејата за дигитализација на наставата за време на неговото гостување на МРТ. Тоа што ниту тој, ниту...

Квазиреформите во образованието – насилство врз националниот идентитет

Веќе со месеци јавноста е разбранувана поради скандалозните најави кои доаѓаат од МОН. Имено, под превез на наводни реформи и модернизација на образованието, се...

Последни објави