Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

(Видео) Жаклина Свеќаровска: Кој наш универзитет добил дозвола да работи на територија на Бугарија!?

На прашањето „Кој е ставот на Левица во однос на одобрувањето на Владата за отворање на бугарски универзитет во Македонија“, Свеќаровска рече: „Ставот ќе...

Дали е на повидок искористување на деца-ученици во политички цели?

Директори на средни училишта од нашиот град свикале состанок со претседателите на сите одделенија, со физичко присуство и зад затворени врати. Состанокот треба да...

(Видео) Крмов кон Царовска: Ја уважувате етничката, а ја продлабочувате социјалната дискриминација

„Во типичен НГО манир, значи етничката и родовата дискриминација вие ja уважувате и донесувате некои мерки за да ја намалите, но социјалната дискриминација ја...

Црвена Младина: Образованието не смее да биде луксуз и привилегија

Поради најавувањето на новите реформи во образованието од министерката Мила Царовска, ние, како младина најостро го осудуваме ваквото ноншалантно однесување на министерката, која без...

(Видео) Крмов до Царовска: Се’ што е опшествено вие или го приватизирате, или го префрлате од колективен на индивидуален трошок

Пратеникот Борислав Крмов со две пратенички прашања до министерката за образование, Мила Царовска во врска со дигитализацијата на учебниците во образованието: „Бидејќи министерката го зема...

Образованието на Царовска е бесплатно – откако родителите ќе си платат

Откако нè задолжија до гуша со цел наводни реформи во образование, гласноговорниците на власта најавуваат дека освен за хонорари, тешко дека ќе останат средства...

Последни објави