Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

Министерот Шаќири не знае дека има надлежност на Бирото за развој на образованието

Краткото вчерашно интервју со министерот Јетон Шаќири за домашните медиуми не беше доволно кратко за да успее да ја прикрие неговата некомпетентност и елементарната...

Многу сценарија, малку оперативни решенија за отпочнување на новата учебна година

На само десетина дена пред почетокот на учебната година МОН тврди дека има три сценарија за отпочнување со настава во учебната 2021/22 година. Според...

Народ кој има вакви одговорни за образование, нема ниту образование

Душан Томшиќ, советник во МОН, подетално ја објасни идејата за дигитализација на наставата за време на неговото гостување на МРТ. Тоа што ниту тој, ниту...

Квазиреформите во образованието – насилство врз националниот идентитет

Веќе со месеци јавноста е разбранувана поради скандалозните најави кои доаѓаат од МОН. Имено, под превез на наводни реформи и модернизација на образованието, се...

Последни објави