Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

Се повеќе доктори и магистри чекаат за работа

Веројатно не постои друга земја во светот каде, евидентирани како невработени, вработување чекаат доктори на наука. Меѓутоа, во Македонија во моментов работа бараат 718...

Многу сценарија, малку оперативни решенија за отпочнување на новата учебна година

На само десетина дена пред почетокот на учебната година МОН тврди дека има три сценарија за отпочнување со настава во учебната 2021/22 година. Според...

Народ кој има вакви одговорни за образование, нема ниту образование

Душан Томшиќ, советник во МОН, подетално ја објасни идејата за дигитализација на наставата за време на неговото гостување на МРТ. Тоа што ниту тој, ниту...

Последни објави