Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

Извршувањето на државната функција треба да биде чест, а не основа за аморално и противуставно богатење

Пишува Новица Ристески, член на Централниот Комитет и Координаторот на правниот сектор на Левица. Ако општествено – политичките околности не придонесуваат збирно, истите да создаваат...

Инспекциски надзор само по нарачка на власта

Пишува: Новица Ристески - координатор на Правен сектор на Левица Во врска со вчерашните закани од Владата дека Министерството за локална самоуправа ќе спроведе инспекциски...

Ристески: Уставниот суд итно да ја процесуира Иницијативата на Левица за Законот за попис

Левица денес до Уставниот суд на Република Македонија, поднесе Ургенција со барање за слободен пристап до информации од јавен карактер во врска со претходно...

(Видео) Ристески: И измената во законот за неевидентирани лица е во полза на пописен фалсификат

Левица до Уставниот суд поднесе Иницијатива, со која ја оспоруваме измената на Законот за неевидентирани лица во матичната книга на родени.   По тој повод,...

Последни објави