Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

Две години Преспа – идентитетот бетон

Изминаа две години од потпишувањето на т.н. Преспански договор, чие спроведување беше против волјата на народот, направено противправно и на шверцерски начин. Да се...

Причините поради кои Уставниот суд ќе го поништи илегалниот референдум за „Северна Македонија“

  Со распишувањето на недозволениот консултативен референдум за најважните државно-правни прашања, за кои уставотворецот јасно и изрично предвидел облигаторен и задолжителен референдум, Собранието цели кон...

Неуспешниот референдум значи дефинитивен крај на т.н. Преспански договор

  На 30 септември 2018, доколку граѓаните не сакаат да бидат соучесници на туѓи агенди и платформи и доколку тие достоинствено одбиваат правно да се...

Смртните правни пречки поради кои т.н. Преспански договор е клинички мртов

  Процедуралните аспекти на потпишувањето и ратификувањето на т.н. Преспански договор се толку големи и суштествени што доведуваат до негова апсолутна ништовност. Провокација за овој блог...

Последни објави