Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

(Видео) Крмов: Приватизација на јавни ресурси е национално предавство и нема да помине додека Левица е во парламент

„Не се откажувате од приватизациите, кои што ги планиравте и со минатиот буџет. Тука имаме ставка за прибирање на средства со приватизација. Тоа се државните...

(Видео) Апасиев: Јавното здравје е национален интерес

,,Политичката партија Левица, преку нејзините двајца пратеници, поднесе над 1200 амандмани против Законот за здравствена заштита, преку кој министерот за задгробен живот во заминување...

Владата во заминување се обидува шверцерски да ја приватизира брзата помош

Министерот за здравство (во заминување) - Венко Филипче, преку навидум бенигни измени на Законот за здравствена заштита, предложени по скратена постапка, денес - во...

(Видео) Сликата на последиците од приватизацијата на фабриките на народот

Живот за богатите, а сиромаштија за работниците се карактеристиките на приватизацијата која започна во 1989 година. Масовни отпуштања од работа, намалени плати и повеќе од...

(Видео) Реџеп Исмаил Хактан за бруталната приватизација

„Во системите кон кои ние се стремиме, како ЕУ, сопственоста на целокупната економија не е приватна, напротив - тие повеќе имаат ЈАВНИ РЕСУРСИ. Ние имаме...

Со сериозен криминал се доприватизира некогашен „Елегант Богданци“

Криминално приватизираната некогашна државна компанија Елегант во Богданци, подоцна преименувана во АД БРЕБОТЕКС, каде што 51 % од акциите се во сопственост на вработените...

Последни објави