Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

Пријави повреда на работничките права

Левица, како единствена Партија на трудот, апелира до работниците да ја пријават секоја злоупотреба ,експлоатација и повреда на работничките права од страна на фирмите. При...

Приватните агенции за обезбедување со амин на власта грубо ги кршат работничките права

Левица секојдневно добива поплаки од работници што работат во недела и не им се исплаќа ништо што им следува по закон, особено во секторот...

Левица ќе отвори претрес за статусот на продавачите на книги на следната седница на Совет на Град Скопје

Попладнево, советниците на Левица во Град Скопје, Реџеп Исмаил и Амар Мециновиќ ги посетија продавачите на книги на кејот на реката Вардар, чие иселување...

Левица поднесе предлог-закон за намалување на договорите на определено време

Откако пратениците од делегитимираната коалиција, СДСМ и ДУИ, гласаа против предлог-законот на Левица за изменување на Законот за работни односи да се стави на...

Левица поднесе барање за инспекциски надзор за модната конфекција „Стоби“ од Велес

Модната конфекција „СТОБИ” од Велес повторно го злоупотребува Законот за работни односи и ги крши правата на работниците. Во Левица се обратија работници, вработени...

Хаос во ЈП „Градски Паркинг – Тетово“: Нема плати, вработените оставени на немилоста на локалните власти

Во тетовската општина јавните претпријатија се пренатрупани со долгови. Меѓу најпопуларните, е случајот со Јавното претпријатие "Градски паркинг - Тетово“. Работата на ова претпријатие уште...

Последни објави