Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

Левица поднесе предлог-закон за намалување на договорите на определено време

Откако пратениците од делегитимираната коалиција, СДСМ и ДУИ, гласаа против предлог-законот на Левица за изменување на Законот за работни односи да се стави на...

Левица поднесе барање за инспекциски надзор за модната конфекција „Стоби“ од Велес

Модната конфекција „СТОБИ” од Велес повторно го злоупотребува Законот за работни односи и ги крши правата на работниците. Во Левица се обратија работници, вработени...

Власта на СДСМ и ДУИ гласа против подобрување на социо-економската положба на работниците

Поднесените предлог-закони од страна на пратениците на Левица, кои беа апсолутно во насока на усвојување на добрите европски практики, несомнено ќе ја подобреа општата...

Левица бара апанажа и за работниците

Ја известуваме јавноста дека пратениците на Политичката партија Левица, како единствена автентична партија на трудот, која ги штити интересите на работниците, до Собранието на...

Работниците се колатерална штета на новите безбедносни мерки на владата

Владата, која што повеќе од година и пол катастрофално се справува со пандемијата предизвикана од корона вирусот, понатаму продолжува да носи одлуки на штета...

Левица – Свети Николе: Газдата профитира, власта импровизира, синдикатот се бламира а градоначалникот се бламира

Откако претходниот месец педесетина работници од светиниколските конфекции „АД Мода“ и „Камотекс“ останаа без егзистенција, овој месец слична судбина дочекаа уште околу 180 работници...

Последни објави