Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

Празните флоскули на министерот Шаќири не го подобруваат студентскиот стандард

Во одговор на пратеничкото прашање од Борислав Крмов, министерот за образование и наука, Јетон Шаќири со празни флоскули ги убедуваше пратениците и целата јавност,...

Инфлацијата и задолжувањата се основните обележја на предлог буџетот за 2023 година

Во Предлог Буџетот за 2023 година, Владата проектира 35 отсто повисоки приходи во споредба со претходната година, иако Бесими вели дека нема да се...

Како Ковачевски манипулира со тутунопроизводителите

Премиерот на Република Македонија, Димитар Таче Ковачевски изјави дека оваа година била договорена највисока откупна цена за тутунот. Прво, никој не знае со кој тоа...

Владата ретерира од антифашистичкиот порив на македонскиот народ

Отварањето на бугарските клубови именувани по фашистички дејци основани со цел да ги рехабилитираат и глорифицираат бугарските фашисти од Втората светска војна, кои ја...

Вашата идеја се истроши 30 години – Нашата идеја стапува на сцена

Во одговор на пратеничкото прашање на Борислав Крмов, премиерот Ковачевски со шаблонски обвинувања истакна дека анти-приватизациските политики на Левица се изумрена идеја. Со паушален говор...

Уставниот суд ги штити пратениците наместо владеењето на правото

Уставниот суд по скоро година и пеѕ месеци од поднесувањето конечно ја зема во работа Иницијатива за оценување на уставноста и законитоста на точките...

Последни објави