Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

Нема сила што може да ги натера општинските советници да потпишат заклетва со „северна“ – бидејќи оваа придавка не постои во законскиот текст

Во врска со спроведениот илегален инспекциски надзор од страна на Државниот инспекторат за локална самоуправа во македонските општини каде заклетвите, т.е. свечените изјави на...

(Видео) Левица – Делчево: Во Законот за локална самоуправа сеуште стои името Република Македонија

На денешната конститутивна седница на Совет на Општина Делчево, со свое излагање настапи и советничката од Левица, во кое стави акцент на одредбата од...

Нефункционалната и разнебитена македонска држава е директен производ на Охридскиот рамковен договор

Охридскиот рамковен „Договор“ (ОРД) го постави темелот за разнебитување на македонската држава. 20 години после неговото потпишување и сите општествено-политички промени кои се случија...

Три години од нелегитимниот Преспански договор за Натовска Северна Македонија

Изминаа три години од потпишувањето на таканаречениот Преспански договор, со кој владејачките елити од двете страни на државата, поддржани од европските бирократи, директно го...

По претставката на Левица ЦРМ потврди дека наместо „Северна Македонија“ треба да стои „Македонско“ во графата за државјанство во „Тековна состојба за вистински сопственици...

Левица до Централниот регистар на Република Македонија (ЦРМ) поднесе претставка со предлог за натамошно правилно постапување во однос на графата за државјанство на овластените...

СДСМ има намера тотално да го обезличи македонскиот народ и држава – во документите од високообразовните институции како „место на раѓање” стои „Северна Македонија”

Секојдневно до Левица пристигнуваат рекации од граѓани за нерегуларности поврзани со името на државата и идентитетот на македонскиот народ. Дали властите ќе дадат одговор...

Последни објави