Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

Не со штрајкот, туку со СОНК е завршено!

Со години трае Голготата на просветарите. Со години се обидуваат колку можат да го спасат образованието од очајните и неверојатно штетни образовни експерименти кои...

Просветарите со нивната борба и сега држат час!

Веќе втора седмица трае штрајкот на воспитно-образовните установи. Место редовните часови, наставниците се принудени да одржуваат час по борба за работнички права. Додека СДСМ беше...

Поддршка за штрајкот на машиновозачите од МЖ Транспорт

Тргнувајќи од нашите идеолошки заложби како партија на класно освестените работници и единствена левичарска партија во Република Македонија, Левица во целост го поддржува штрајкот...

Покана за прес: Штрајк во Леарница: газдите рамнодушни, институциите глуви, а работниците без плати

Во среда, 14 септември, во 13.30 часот Левица ќе одржи прес конференција во Жена Парк, пред Собранието на Република Македонија со цел да се...

Поддршка за штрајкот на УПОЗ!

Левица застанува во потполна поддршка на штрајкот на вработените во судската администрација организиран од страна на Синдикатот на вработените во управата, правосудните органи и здруженијата...

Последни објави