Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

ПОДДРШКА ЗА ПРЕСТОЈНИТЕ РАБОТНИЧКИ И СИНДИКАЛНИ БОРБИ!

Последниот период сме сведоци на повторно актуелизирање на работничките прашања и синдикалната борба, што е сосема нормално и очекувано ако се земе предвид фактот...

Реакција за протестот на работниците на Фени Индустри

Работниците на „Фени Индустри“, предводени од постоечкиот синдикат, протестираат пред банките кои ја отпочнаа стечајната постапка. Нивниот протест го поддржува актуелниот градоначалник на Кавадарци. Левица...

Ивана Атанасовска – За „независните синдикати“ во Македонија

„...Не беше Ленка родена за тиа пусти тутуни! “  „ Ленка “  - Кочо Рацин Општо е познато дека синдикатите се формирани заради заштита на работниците. Проблеми...

Какви синдикати ни се потребни?

Најубавите денови се: Деновите кои сеуште не сме ги доживеале. (Назим Хикмет) Во една класична социолошка дефиниција синдикат е организација на работници која се залага за...

Последни објави