Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

Собраниската одлука за уставни измени не може да произведе правно дејство

  Виртуелното создавање на некаков си имагинарен „правен основ“, на мала врата, да се заобиколи народната волја и одлуката на граѓаните од задолжителниот Референдум 1991...

Причините поради кои Уставниот суд ќе го поништи илегалниот референдум за „Северна Македонија“

  Со распишувањето на недозволениот консултативен референдум за најважните државно-правни прашања, за кои уставотворецот јасно и изрично предвидел облигаторен и задолжителен референдум, Собранието цели кон...

За уставните празнини и претседателската злоупотреба на јавното право

  Уставотворецот стреми да се обезбеди пренос на власта и нормално функционирање на највисоките централни институции на системот, а не да им се удоволи на...

Последни објави