Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

ТАГ:

Министерот за здравство доцни со сите мерки за спречување на ковид кризата

Токму во приодот кога ескалацијата на пандемијата беше сосема извесна и очекувана, власта тераше агенда за спроведување на однапред наштиманиот попис. Наместо да се...

Модуларната ковид болница во Куманово нема централен довод на кислород

Во речиси исполнет капацитет на модуларната болница нема централен довод на кислород.Од вкупниот расположлив капацитет, речиси 90% од пациентите се на кислородна подршка. Додека Владата...

Ковид центрите без слободни места за пациенти со препорачана хоспитализација

РЕАКЦИЈА ДО ЈАВНОСТ Додека држаниот врв во Република Македонија е опседнат со адреналински тури и забави, државниот здравствен систем на самиот почеток од месец април...

Модуларната ковид болница се’ уште не е во функција

Бројките на ново заразени од корона вирусот во изминатиот период е во тренд на зголемување. Изминатата недела во Велес, имаше 185 нови наши сограѓани што...

Последни објави