Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  ТАГ:

  Приватните лаборатории оствариле енормен приход од речиси 10 милиони евра

  Минатата година ќе остане позната како катастрофално тешка година и тоа, не само поради глобалната здравствена криза што ја предизвика корона пандемијата, туку и...

  Министерот Филипче не го исполни најавеното покачување од 5% на платите за вработените во ЈЗУ

  „Сите вработени во јавно здравствените установи ќе добијат покачување од 5% на платите" - изјави министерот за здравство Венко Филипче на 9ти март 2021...

  (Видео) Апасиев: Левица предложи Закон за утврдување на максимални цени за болничко лекување во корист на сиромашните, а не на богатите

  Обраќање на пратеникот, Димитар Апасиев, по повод поднесениот Предлог-закон за утврдување на максимални цени за болничко лекување од страна на Левица, кадешто ги образложува...

  (Видео) Апасиев за законот на Филипче – сиромашните ќе умираат, богатите ќе се лечат

  Овој закон е издејствуван под притисок на јавноста и конкретно под притисок на Левица, затоа што неколку дена пред овој закон да биде поднесен,...

  (Видео) Апасиев: предлогот на Владата не го решава проблемот на сиромашните – Левица предлага комбиниран модел

  Пратениците на Левица Димитар Апасиев и Борислав Крмов, денес до Собранието на Р. Македонија, поднесоа Предлог-закон за утврдување на максимални цени за болничко лекување...

  Министерот за здравство доцни со сите мерки за спречување на ковид кризата

  Токму во приодот кога ескалацијата на пандемијата беше сосема извесна и очекувана, власта тераше агенда за спроведување на однапред наштиманиот попис. Наместо да се...

  Последни објави