Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  ТАГ:

  Владата и Министерството за земјоделство да прогласат елементарна непогода од суша

  Последниве два месеци, Македонија се соочува со екстремни суши, невидени долги години наназад, кои придонесоа до огромни штети во земјоделието, а посебно во лозарството. Земјоделците...

  Лозарите бараат повисоки и гарантирани цени за грозјето

  На почетокот на оваа сезона на бербата на грозјето, лозарите се соочуваат повторно со истите долгогодишни проблеми. Цената по која се откупуваше грозјето долги години...

  Политиките на досегашните власти го водат во пропаст македонскиот земјоделец

  Ако во 80-тите години на минатиот век, во поранешниот социјалистички самоуправен систем, вработените во земјоделскиот сектор и рибарство, заработувале, односно нивниот личен доход бил...

  Иако жетвата на пченицата е при крај, откупни цени со мелничарите не се договорени

  На крајот на овогодишната жетва на пченицата, земјоделците се одлучуваат да ја складираат пченицата и да не ја предаваат на мелничарите. Цената која им...

  Левица – Прилеп со силна поддршка за најавениот протест на земјоделците

  Во време кога се гази по достоинството на секој земјоделец, кога некој друг заработува на трудот и грбот од производителот, кога оваа стопанска гранка...

  Протест на земјоделците во Прилеп за неисплатените субвенции

  Земјоделските здруженија соочени со крајно исцрпувачката состојба во која се наоѓаат предизвикана од ковид пандемијата, неповолните цени на земјоделските производи, зголемените трошоци, лошите временски...

  Последни објави