Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  ТАГ:

  Левица поднесе предлог-закон во интерес на земјоделците

  „Постојното законодавство воопшто не ги заштитува земјоделците, туку е бизнис-ориентирано и единствено ги заштитува трговците и преработувачите. Нашиот закон се концентрира на две работи: 1....

  Иако жетвата на пченицата е при крај, откупни цени со мелничарите не се договорени

  На крајот на овогодишната жетва на пченицата, земјоделците се одлучуваат да ја складираат пченицата и да не ја предаваат на мелничарите. Цената која им...

  (Видео) Искажан револтот на земјоделците од цела Македонија на денешниот протест во во Прилеп

  Земјоделците гневни на Власта: Додека наздравувате со чаша вино по скапите хотели, сетете се дека на лозарите им го откупивте грозјето за 2 денари. Потта...

  Левица – Прилеп со силна поддршка за најавениот протест на земјоделците

  Во време кога се гази по достоинството на секој земјоделец, кога некој друг заработува на трудот и грбот од производителот, кога оваа стопанска гранка...

  Протест на земјоделците во Прилеп за неисплатените субвенции

  Земјоделските здруженија соочени со крајно исцрпувачката состојба во која се наоѓаат предизвикана од ковид пандемијата, неповолните цени на земјоделските производи, зголемените трошоци, лошите временски...

  Повторно доцнат субвенциите за земјоделците

  Иако министерот за земјоделство, Арјанит Хоџа, најавуваше дека до крајот на јуни ќе бидат исплатени сите субвенции, земјоделците повторно се извисени. Земјоделските здруженија од...

  Последни објави