По повод 79 години од смртта на Кочо Рацин делегација на Левица положи цвеќе на Лопушник

лопусхник

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

Денес се одржа марш по повод 79 години од смртта на великанот Кочо Рацин, на кој учествуваа членот на Президиум и советник во Град Скопје Реџеп Исмаил, како и советниците од Општина Велес, Гевгелија и Свети Николе, кој заедно со планинари од повеќе градови од Македонија пешачеа околу 25 километри.

Во чест на Рацин положија цвеќе на споменикот посветен на великанот на Лопушник, како и на местото каде што е загинат.

Делото на Рацин вечно ќе трае!

РАЦИН Е ВЕЧЕН!

ПОЛИТИЧКА ПАРТИЈА ЛЕВИЦА-Велес

12 јуни, 2022

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ