Ристески: Потребни се правични, а не закони во полза на корумпираната елита

новица-колумна

Loading

Тагови:

Донирај онлајн

novitsa
Новица Ристески

Владата и натаму продолжува со својата шверцерска политика на урнисување на владеењето на правото во Република Македонија (РМ). Имено, се предлагаат измени на голем број на закони и тоа измените воопшто не се за потценување, туку напротив, овие измени се вршат на цели делови од законите во најголем обем во делот на прекршочните одредби. При вакви обемни и суштински измени, правично е во склоп на самата измена да се побара законодавно-правната комисија на Собранието на РМ, да изготви пречистен текст од секој закон кој се изменува. Граѓаните како лаици по право не се должни да ги пратат сите измени, кои се прават (по 30-40 на една седница на Собрнанието) и притоа со неизготвувањето на пречистен текст на измените на законите, граѓаните се доведуваат во заблуда. 

 

Loading

ПОСЛЕДНИ ОБЈАВИ