Daily Archives: октомври 28, 2016


Денес почнува собирањето потписи за истакнување кандидатски листи за пратеници преку групи избирачи. Законскиот рок во кој треба да се соберат по 1.000 потписи на граѓани во една изборна единица е 10 дена, до 6 ноември. Доста е веројатно дека ниту една група граѓани нема да пристапи кон собирање потписи. […]

Правото на предлагање листи за пратеници од група избирачи – ...