Добредојдовте на официјалната веб-страница на Левица

More

  Добивајте ги новостите на е-пошта

  Следете нѐ

  ОБЈАВИ
  НАЈНОВИ

  (Видео) Крмов: Левица го поднесе Предлог-законот за минимална плата предложен од ССМ

  На денешната прес-конференција, пратеникот Борислав Крмов објави дека политичката партија Левица го поднесе до Собрание предлог-законот за изменување на Законот за минимална плата, кој...

  ЛОКАЛНИ ОГРАНОЦИ
  ПРОНАЈДИ

   
   
  Врз основа на територијалниот принцип на организација на работата, во Левица се основаат локални ограноци [ЛО] по населените места – градови, села, населби и сл. – низ целата територија на Република Македонија.
   
  Дејствувањето и ингеренциите на ЛО, како и критериумите за основање и укинување на ЛО се уредуваат со Деловник за работа.
   
  Сите локални ограноци можете да ги погледнете ТУКА.

  ПРОГРАМСКИ СЕКТОРИ

  За реализација на целите и операционализација на задачите на Партијата се формираат Програмски сектори [ПС] кои функционираат врз основа на критериумите на стручност, компетентност, знаење, кредибилитет и искуство.

  Програмските сектори се поделени на ресорска основа, за најбитните прашања на општественото живеење. Во надлежност на Програмскиот сектор е креирање, анализа и стратешко планирање на политиките на Партијата во дадени области од јавниот живот, согласно идеолошките определби.

  Програмските сектори работат на редовни средби кои се одржуваат најмалку еднаш месечно, доколку поинаку не е одлучено. На чело на секој Програмски сектор стои координатор.
  Повеќе за програмските сектори прочитајте ТУКА.

  Video thumbnail
  Костоски: Каде се парите од откажаните настани за култура во 2021 година на општина Прилеп?
  11:30
  Video thumbnail
  Крмов: Левица го поднесе Предлог-законот за минимална плата предложен од ССМ
  02:20
  Video thumbnail
  Предлог-законот за укинување на апанажата не се стави на дневен ред поради превод
  00:59
  Video thumbnail
  Крмов: Поднесен Предлог-закон за укинување на апанажа-Власта се обидува неделовнички да усвои апанаж
  02:57
  Video thumbnail
  Советот на Кисела вода против проект за престој за деца со посебни потреби
  00:38
  Video thumbnail
  Советниците на Левица - Прилеп со конструктивни делувања на денешната седница
  04:37
  Video thumbnail
  Апасиев: Вие ни фрлате амандмани без северна, ние ќе ви фрламе амандмани со северна
  00:59
  Video thumbnail
  Апасиев до Ковачевски: Вие потекнувате од омразената црвена буржоазија и династискиот систем на СДС
  10:08
  Video thumbnail
  Костоски: Ќе ја блокираме распродажбата на општински имот по секоја цена!
  08:38
  Video thumbnail
  Амандманска расправа по поднесен амандман за набавка на противпожарно возило за ТППЕ Гевгелија
  05:17
  Video thumbnail
  Симонов: Ниска вклученост на јавноста е само дел од слабостите во програмите на Општина Свети Николе
  07:07
  Video thumbnail
  Советниците на Левица во Општина Центар побараа референдум за зградите кај „Холидеј Ин”
  02:13
  Video thumbnail
  Реакција на Јанчев до претседателот на Советот по повод неставањето на точка на дневен ред
  03:03
  Video thumbnail
  Богевски: Привилегираните политичари се игнорантни, не барајте привилегии
  01:26
  Video thumbnail
  Крмов: Заев има прифатено отстапки со Бугарија кои се надвор од резолуцијата
  02:15
  Video thumbnail
  Борислав Крмов за приватизација на брзата помош
  02:34
  Video thumbnail
  Крмов: Власта е спремна сѐ да продадат за да се одржат на власт, таму нема никаква долгорочна визија
  03:08
  Video thumbnail
  Круме Богоески во ”Отворено за ... ”
  47:00
  Video thumbnail
  Крмов: Приватизација на природни ресурси додека е Левица во Собранието, нема да помине!
  11:58
  Video thumbnail
  Димоски: Покрај ветувањето на политичките партии, бетонизацијата на Карпош продолжува
  08:06