Деманти и исправки

Една недела Бојкоски не дава отчет зошто се потрошиле 1.300.000 денари средства во време на криза, туку напразно се заканува со некакви тужби! Заменик градоначалникот на Општина Битола, Бојан Бојкоски, објаснува како ние сите носители на јавни функции не смееме да шириме лажни вести....

Негодувањата на Министерството за труд и социјална политика во врска со предлогот за изменување на Законот за детска заштита, поднесен од пратениците на Левица, со кој финансиската поддршка за децата со попреченост ќе се зголемеше за 100%. се манипулативни и злонамерни. Извршната власт, во изминативе пет години, не презеде ништо во однос на правата на овие лица....

Владејачката партија и портпаролката и поранешна новинарка, Богданка Кузеска, во немоќ да ја оправдаат својата неспособност, во неколку наврати безобразно манипулираат дека Левица ги блокира измените за воведување на недела за неработен ден....