Изјави и коментари

„Имаме констатација од неколку институции дека компанијата УСЈЕ е загадувач во Град Скопје. Веднаш потоа, низа медиуми излегоа во одбрана на овој олигарх....

„Џамбаски требаше многу порано да биде прогласен за persona non grata, а не да го гледаме како вика на сред Скопје дека Македонците се Бугари....

Во изминатиот период од ВМРО-ДПМНЕ постојано ја обвинуваат партијата Левица дека е во коалиција со СДСМ, бидејќи не им давале поддршка на буџетите во општините во кои градоначалниците се од ВМРО-ДПМНЕ....

Во одговор на пратеничкото прашање од Борислав Крмов, министерот за образование и наука, Јетон Шаќири со празни флоскули ги убедуваше пратениците и целата јавност, дека им излегле во пресрет на барањата на студентите и дека сега студентскиот живот е далеку подобар за младите....

„Тоа се несериозни изјави од еден неизбран премиер, односно премиер кој никогаш не излегол на избори. Мојата теорија е дека анкетите се тие кои ги тераат на вакви прилично несвојствени и политички некоректни изјави од нивна страна....

Нашиот член на Президиумот - ЈОВАН КРАЈЕВСКИ за студентските барања во дебата на ТВ24: „Да се штеди на студентите, за нас како нација е поразително. Револтот на студентите не е само поради студентскиот оброк, туку на протестот имаше и други барања, како на пример, студентите ретроактивно да се исплаќаат...