Настани и најави

Сведоци сме на долгогодишната негрижа од страна на министерството за здравство, кое со децении го деградира здравјето на нашите граѓани....

Денес, официјална делегација на Левица, составена од пратеникот Борислав Крмов, генералниот секретар Јована Мојсоска и членот на Президиумот, Бранко Ристов, положи цвеќе на вечното почивалиште на апостолот на македонската револуционерна борба - Гоце Делчев....

Во пресрет на 4-ти февруари, денот на раѓањето на Таткото на македонската нација - Гоце Делчев, официјална делегација на Левица, предводена од претседателот проф. Димитар Апасиев, за прв пат во политичката историја на независна Македонија, го посети градот КУКУШ (Егејска Македонија) – родното место на овој апостол на македонското револуционерно движење....

Изминатиот викенд во Атина се одржа уште една Меѓународна анти-империјалистичка конференција во организација на Светската анти-империјалистичка платформа на која учествуваше Левица претставена од делегатот Сашко Јанчев....

„Џамбаски требаше многу порано да биде прогласен за persona non grata, а не да го гледаме како вика на сред Скопје дека Македонците се Бугари....

На почетокот на годината во просториите на Комунистичката партија на Австрија во Виена, портпаролот на Левица Амар Мециновиќ оствари средба со Михаел Грабер и Даниел Шуковиц, кој воедно е и во раководството на Партијата на европската Левица (European Left Party), на која се дискутираа предизвиците кои ги очекуваат земјите од Балканот и Централна Европа....