Претставки и барања

 1. Пријава до Адвокатска комора на РМ vs адвокат Зоран Василески (2019)
 2. Барање до АВМУ за вршење административен надзор vs ТВ Телма (2019)
 3. Претставка до Централен регистар на РМ – графа државјанство (2021)
 4. Иницијатива за вонреден инспекциски надзор vs собранискиот спикер – несоодветна употреба на македонскиот јазик (2021)
 5. Иницијатива до Државен просветен инспекторат за вршење вонреден надзор vs Марјан Кицев (2021)
 6. Барање до Државен управен инспекторат за вршење надзор vs собраниска архива (2021)
 7. Претставка до Антикорупциска комисија за испитување имотна состојба vs Стево Крстевски – директор на ФЗОМ (2021)
 8. Претставка за поведување дициплинска постапка vs Анел Фидоски (2022)
 9. Претставка за поведување дициплинска постапка vs Искра Хаџи-Василева (2022)
 10. Иницијатива за вршење вонреден инспекциски надзор vs Општина Липково – за споменикот на УЧК (2022)
 11. Барање за дисциплинска постапка vs Талат Џафери (2022)
 12. Претставка до Внатрешна контрола на МВР – инцидент кај Скендербег (2022)
 13. Иницијатива до ОЈО Битола – забрана на фашистичкиот Клуб Ванчо Михајлов (2022)
 14. Претставка до Внатрешна контрола на МВР vs Африм Јусуфи – помошник началник на СВР Битола (2022)
 15. Иницијатива за вонреден инспекциски надзор vs МИОА – балансер за етничка припадност (2022)
 16. Иницијатива до ОЈО Охрид – забрана за фашистички клуб Цар Борис III (2022)
 17. Барање до АЗЛП vs Талат Џафери – повреда на правото на заштита на лични податоци (2022)
 18. Иницијатива за инспекциски надзор vs Општина Гостивар – споменик на балистот Џемо Хаса (2022)
 19. Претставка до Антикорупциска vs Талат Џафери – Неспоивост на функции (2022)
 20. Претставка до Министерот за правда vs припадници на затворска полиција (2022)
 21. Претставка до Директорот на Управата за извршување на санкции vs припадници на затворска полиција (2022)
 22. Поднесок за корекција на референдумско прашање (2022)
 23. Барање за прекршочна постапка до МИОА vs Талат Џафери (2023)
 24. Претставка за дисциплинска постапка до Инспекциски совет vs управен инспектор Каролина С. Богдановска (2023)
 25. Иницијатива за вршење инспекциски надзор vs Клиничка болница Тетово – Неупотреба на македонски јазик (2023)
 26. Претставка до Антидискриминаторска – Апасиев и Крмов против Џафери (2023)
 27. Претставка до АВМУ – Упатство за радиодифузери (2024)
 28. Претставка до Антикорупциска vs Талат Џафери – Неспоивост на функции (2024)

Приклучи се!

Биди дел од промената и приклучи се на Левица!

Донирај онлајн