Monthly Archives: ноември 2016


Почитувани новинари и претставници на медиумите, Политичката партија „Левица“, ќе одржи прес конференција по повод продолжување на судската кривична постапка против нашите членови од највисокото партиско раководство, кои се обвинети за учество во толпа при демолирањето на Канцеларијата на Претседателот на РМ, на овогодинешните априлски протести против контроверзната и противправна […]

Покана за прес – Продолжува судскиот прогон на Савески и ...


Почитувани новинари и претставници на медиумите, денес (22 ноември 2016 г.) во 12:00 часот во Основен Суд 1 во Скопје е закажано рочиште за судење на нашиот другар и сопартиец Мариглен Демири – Гени. Притисокот на власта кон членовите на Левица продолжува и непосредно на самиот почеток од изборната кампања. […]

ПОКАНА ЗА ПРЕС-КОНФЕРЕНЦИЈА – СУДЕЊЕ НА МАРИГЛЕН ДЕМИРИ


По долги години, за прв пат, на изборите граѓаните ќе можат да гласаат за една автентична левичарска партија, за партија која отворено се заложи да ги штити интересите на обичниот народ, а не на бизнис елитите! Левица вечерва до ДИК ги достави своите изборни листи. Нема да оди сама на […]

Левица ги достави изборните листи во ДИК!