Daily Archives: декември 8, 2016


Почитувани новинари и претставници на медиумите, Политичката партија „Левица“, во петок (9 декември 2016), со почеток во 12:30 часот, во паркот „Жена Борец“ – спроти Собранието на РМ во Скопје ќе ја одржи својата завршна прес конференција, заокружувајќи ја на тој начин својата скромна предизборна кампања. Прес-конференцијата ќе биде посветена на мерките од Изборната програма […]

Покана за завршна прес-конференција: Намалување на привилегиите на пратениците


Реалноста пред претстојните предвремени парламентарни избори, закажани за 11 декември 2016, паѓа во сенката на една од најдлабоките општествени, економски, политички и правни кризи од осамостојувањето на Републиката. Од една страна, ваквата тажна македонска реалност е дериват на една сурова транзиција проследена со социјална нестабилност, сиромаштија и бесперспективност; a од […]

ИСКРА ВО МРАКОТ!