Daily Archives: декември 9, 2016


Проклет да бидам, се сеќавам како вчера да беше, а еве скоро деценија помина. Тоа беше еден ден, што траеше цела година. Доцна есен. Тажно време. Сивило. Транзицијата нѐ покоси. Моите останаа на улица. Двајца студенти, четворица невработени. Станувам сабајлето. Ќе одам за Скопје. Да полагам испит. Спреман ми е […]

Како станав левичар – Апасиев