Daily Archives: септември 20, 2018


На 18 јуни владите на Р. Македонија и Р. Грција потпишаа договор кој тие го претставија како решение за спорот за името, спор кој влијаеше на односите помеѓу двете држави повеќе од 25 години. Несомнено е дека овој договор не е резултат на вистинска желба од двете страни да го […]

ИЗЈАВА ЗА СОЛИДАРНОСТ СО МАКЕДОНСКИОТ НАРОД