Daily Archives: март 16, 2019


Градоначалникот на Скопје, Петре Шилегов, одлучи предавањето на депонијата “Дрисла” во рацете на германската компанија “Шолц” да се случи по претседателските избори. Италијанската “ФЦЛ Амбиенте” која до сега оперираше со депонијата требаше да инвестира околу 72 милиони евра. Да изградат нова депонија, нова постројка за медицински отпад, автоматизирана перална за […]

Македонија се претвора во депонија на Европа, потребна е строга ...