Daily Archives: март 19, 2019


Огромните пожари кои секојдневно горат на цела територија на државата ја демонстрираа целосната нефункционалност на институциите. Застарените возила стари 40 години, недоволниот број на стручен кадар и неинвестирањето во современа опрема го отежнува гаснењето на пожарите, по примерот на Скопска Црна Гора, каде пожарот продолжи да гори и во текот […]

Државата функционира со дотраени пожарникарски возила додека пратениците делат 750 ...