Daily Archives: април 17, 2019


Од 15 мај до 25 јули, Република Македонија ќе биде домаќин на воената вежба во која ќе учествуваат 2000 американски војници. Војниците на АРМ ќе имаат прилика во живо да ги сведочат припремите на најзлосторничката армија во светот, а со нивното учество во вежбите ќе добијат шанса да им потпомогнат […]

Реакција за воената вежба „Одлучен удар”


Владата на денешната седница донесе одлука, како чин на солидарност, да биде одвоена помош за реконструирањето на историската катедрала Нотр Дам. Иако пожарот кој вчера се случи претставува загуба и трагедија за светското културно наследство, ваквата постапка никако не може да се протолкува како чин на солидарност. Нема никаков чин […]

Солидарност и интернационализам – со опресираните нации и народи!