Daily Archives: октомври 2, 2019


На последната седница на Советот на општина Карпош, нашиот советник Бранко Ристов повторно ги актуелизираше еколошките проблеми со кои се соочуваат жителите на оваа општина. Како што претходно објавивме преку слики испратени до наши членови, бројот на диви депонии расте во населбата Нерези каде камиони исфрлаат градежен шут несанкционирано од […]

Советникот на Левица за еколошките проблеми во Карпош


Лицемерието и неспособноста на оваа власт во спрега со олигархијата која профитира од загаденоста на воздухот е експлицитно видлива во случајот со заменик-министерот за економија, Кирил Колемишевски. Додека Колемишевски, како член на влада која не успеа да исполни ниту една мерка од Планот за чист воздух, со лош ПР ја […]

Колемишевски со евтин ПР додека ги штити Еуромакс против активистите


Како што веќе најавивме, во текот на вчерашниот ден, правниот тим на Левица поднесе пријава до Антикорупциската комисија за поведување постапка против раководителот на сектор при Државниот просветен инспекторат – Африм Саљиу, за утврдување на судир на интереси при вршење на вонредниот инспекциски надзор на Правниот факултет при ДУТ – […]

Поднесена пријава против инспекторот Африм Саљиу