Daily Archives: октомври 7, 2019


Помпезно најавуваниот план за „прогресивно“ даночење – како што милуваа да го нарекуваат социјал-демократите, а посебно нивните гласноговорници Бранимир Јовановиќ и Драган Тевдовски – во полето на економијата се повеќе ги покажува неговите регресивни карактеристики. Овој план беше претставен како пофер даночен систем што треба да спроведе некаква минимална прераспределба […]

Сиромашните ќе плаќаат, богатите под закрила на Анѓушев и Нина ...