Daily Archives: октомври 31, 2019


Додека во Македонија оскудниот број на мерни станици повторно покажуваат енормна загаденост на воздухот, изјавите кои доаѓаат од властите се неприфатливо манипулативни и потценувачки. Претседателката на Комисијата за животна средина, Каја Шукова неодамна изјави дека Владата активно работи на решавање на овој системски проблем, преку мерката за субвенционирање инвертери во […]

Без радикална политичка промена невозможна е еколошката промена