Daily Archives: март 8, 2020


Денес на меѓународниот ден на жената, да се потсетиме зошто го славиме. Да се вратиме во далечната 1911 година, кога за прв пат беше прославен 8-ми Март.Да се потсетиме на Клара Цеткин, истакната германска левичарка и нејзината блиска соработничка Роза Луксембург, кои го посветија животот на борбата против дискриминација на […]

На меѓународниот ден на жената да се потсетиме зошто го ...


Насушно ни е потребна свежа енергија, автентична политичка сила која ќе ја скрши кичмата на политичкиот измеќарлак кој постои во лидерствата на двете партии и, конечно, ќе се свртиме кон самите себе и кон она што ние, како, народ и држава, располагаме. А имаме многу, само штета е што поради […]

Интервју на Димитар Апасиев за „Вечер”


Денес Локалниот огранок на Левица од Гевгелија поднесе барање до претседателот на Советот на Општина Гевгелија како и до советниците во Советот. Од нив бараме две работи. 1. На четириесет и третата седница на Советот која треба да се одржи во петок на 13.03.2020, да се постави точка на дневен […]

Поднесено барање за референдум до општина Гевгелија